Advert

Pettiest Man Ever Builds Skinny Building To Block Brother's Seafront Views

Published 
| Last updated 

Pettiest Man Ever Builds Skinny Building To Block Brother's Seafront Views

We've all heard of people changing Wi-Fi passwords, swapping sugar for salt and even taking batteries out of remotes just to get back at their other half, friends, parents or even strangers.

But one brother took things to an extreme when he allegedly built a skinny building in front of his brother's pad just so he didn't have a sea view any longer... and you thought punching holes in teabags was tight.

Credit: Sandra Rishani
Credit: Sandra Rishani

OK so it's a Lebanese urban myth - they're usually true though, aren't they? If you're doubting the legitimacy, there can't be many other reasons someone would be inclined to build a structure that's two foot wide at its narrowest point and 14 feet wide at its widest.

Advert

Oh, not to mention the building is known by locals as 'al-Ba`sa' which translates (loosely) to 'The Grudge'.

According to reports, it was erected in 1954 with the owner getting the plot of land that he considered to be worse than his brother's. So he got revenge by way of inconvenience. Use what you've got, we guess.

Blogger and architect Sandra Rishani recalled a conversation she had with her father who told her: "[The Grudge] is a house - or maybe a wall - built to block the sea view of some residents.

Advert

"It is a building located in Beirut's Manara area, just by the old lighthouse. It was constructed in the mid-1900s and might just be the thinnest inhabitable building in the world."

Sandra went on to find out that the brothers each inherited a plot of land but were unable to agree on how to develop both parts, so one brother decided to build something that would block the other's view of the sea - meaning that the value of his land would decrease. Ouch.

Inside The Grudge. Credit: Sandra Rishani
Inside The Grudge. Credit: Sandra Rishani

Funnily enough, it's believed a different pair of brothers actually built the thin structure. They were architects called Salah and Fawzi Itani.

Advert

Each floor of the building is split in to two separate apartments and as you walk further in, the space around you gets narrower until you reach a bedroom which leads to a 50cm walk-in wardrobe at the smallest point. Nice use of space if you ask me.

Essentially though, it really is just a big wall that was blocking what Sandra believes would have been a 'million-dollar view'.

Featured Image Credit: Sandra Rishani

Topics: Community, Weird

Rebecca Shepherd
More like this
Advert
Advert
Advert

Chosen for YouChosen for You

News

Alec Baldwin Speaks Out For First Time After Fatally Shooting Halyna Hutchins On Set

20 hours ago

Most Read StoriesMost Read

Entertainment

Paul Walker's Daughter Meadow Gets Married

36 minutes ago